Headerafbeelding

Innovatief en inspirerend; Maak kennis met Brightlands Campus Greenport Venlo

Innovatief en inspirerend; Maak kennis met Brightlands Campus Greenport Venlo

Als je als ondernemer of wetenschapper iets innovatiefs wil ontwikkelen op het gebied van voeding en gezondheid, dan moet je in Venlo zijn. Hennepvezel als onkruidwering. Voeding die aansluit bij jouw DNA. Verticale tuinbouw. Voor Brightlands Campus Greenport Venlo is dit dagelijkse kost!

Op Brightlands in Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen op het gebied van onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie. Het is de plek voor samenwerking, ontmoeting, huisvesting en inspiratie binnen de agrifood sector. De campus is onderdeel van Brightlands, een open innovatie community van vier campussen in Limburg waar wordt gewerkt aan duurzaamheid, gezondheid, digitalisering en voeding.

Op het campusterrein wordt de kracht van de regio gebundeld, versterkt en verder uitgebouwd door de ontwikkeling van state-of-the-art faciliteiten voor business development, onderzoek (toegepast en fundamenteel), onderwijs en ontmoeting. Er zijn verschillende (onderzoeks)faciliteiten aanwezig om innovatie te ondersteunen en bedrijven te helpen groeien.

Daarnaast bieden de campusgebouwen Innovatoren, Villa Flora, Brighthouse en Brightworks tal van mogelijkheden voor zowel campusbewoners, mkb’ers in de regio en andere organisaties: van bedrijfs- en vergaderruimtes tot aan flexplekken, collegezalen en congresruimtes.

BCGV Villa Flora

Innovatoren en Villa Flora

De Innovatoren en Villa Flora bieden kantoorruimtes, laboratoriums, vergaderruimtes en tal van onderzoeksfaciliteiten waar wordt gewerkt aan productinnovaties op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming en de biocirculaire economie.

Villa Flora is een inspirerende omgeving, een campusgebouw met een open uitstraling en aantrekkingskracht voor huurders, gasten, klanten en andere bezoekers. Het gebouw doet denken aan een tuinbouwkas en was tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2012 een belangrijke trekpleister. De groene omgeving zorgt voor een rustgevend uitzicht. Het is een aangename locatie om te verblijven, te werken en te ontmoeten en een ecosysteem voor groei en innovatie. Dit campusgebouw biedt onderdak voor  54 box-in-boxen van 24 m2 per stuk die ingericht kunnen worden als kantoor, lab of R&D faciliteit.

Binnen Villa Flora zijn verder kantoorruimten op de verschillende verdiepingen. Deze zijn gecompartimenteerd en variëren van 140 m2  tot 430 m2. Heb je geen eigen kantoorruimte of box-in-box nodig, en wil je een aantal dagen per maand op de campus werken? Ook dat kan. Je huurt dan een Fixed Desk in de Coworking Space of je reserveert voor minimaal vijf en maximaal twaalf dagen per maand een Flex Desk.

Bij de bouw van de Innovatoren is voortdurend rekening gehouden met duurzaamheid. Vanaf dag één hebben de designer en engineer samengewerkt om duurzaamheid op zo veel mogelijk plekken terug te laten komen. Zo is gebruik gemaakt van duurzame materialen en voor de energieopwekking wordt tot op de dag van vandaag nog gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen: de toren is energie neutraal. In de Innovatoren is het ook mogelijk om kantoorruimte te huren, variërend van 28 m2 tot een hele etage van 340 m2  tot 503 m2.

BCGV_VF en IT

Villa Flora en de Innovatoren zijn - naast de huisvesting - geschikt voor zakelijke events, groot of klein, congressen, trainingen, heisessies, zakelijke diners, kookworkshop, productlanceringen en meer. Er zijn ruimtes beschikbaar voor 8 tot ca. 300 personen en van 24 m2 tot 420 m2. De beide gebouwen zijn uitstekend bereikbaar door de ligging aan de A73 en dicht bij de A76.

In deze bosrijke omgeving zijn er nog meer mogelijkheden, stimuleer de creativiteit & productiviteit en maak gebruik van onze wandelarrangementen en geniet volop van de groene omgeving die elk seizoen zijn eigen schoonheid heeft.

BCGV Viking event
BCGV Viking 2

Brighthouse

Brighthouse is een flexibel gebouw waar innovatieve bedrijven/huurders binnen verschillende vormen een kantoor, laboratoria kunnen huren. De ruimtes bestaan uit flexibele verhuurmodules van 60 m2 tot 600m2. De ruimtes zijn vrij in te delen en mogen naar eigen smaak ingericht worden. Op elke verdieping is een vergaderzaal ingericht die vrij toegankelijk is voor alle huurders van Brighthouse. Ook is er per verdieping een algemene ruimte met een pantry met een koffieautomaat en zitgedeelte.

BCGV Brighthouse

Brightworks

Brightworks is een werkplaatsomgeving in module vorm. De ruimtes bestaan uit zelfstandige units van 75 m2 – 150 m2 die schakelbaar zijn. Elke werkplaats beschikt over een verdiepingsvloer. De ruimtes zijn vrij in te delen en de modules zijn geschikt om de werkplaats aan te vullen met een kantoorfunctie.

BCGV Brightworks

Onderzoeksfaciliteiten

Op de campus is een diversiteit aan onderzoeksfaciliteiten aanwezig, zoals laboratoria, voedselverwerkingsmachines, smaak- en expertisecentra, proefvelden en kassen en keukenfaciliteiten  Campusbewoners en externe partijen kunnen gebruik maken van deze faciliteiten.

Venlo, 21-9-2022

Bron: https://www.brightlands.com/brightlands-campus-greenport-venlo/nieuws/innovatief-en-inspirerend-maak-kennis-met-brightlands

Terug