Headerafbeelding

Nieuwe fietsroute door verrassend en veelzijdig Greenport

Nieuwe fietsroute door verrassend en veelzijdig Greenport

Op zondag 7 augustus wordt de nieuwe fietsroute geopend die laat zien hoe Greenport Venlo zich heeft ontwikkeld in de tien jaar na de Floriade van 2012.  Het ‘Rondje Greenport’ is tot stand gekomen in samenwerking met Landschap Horst aan de Maas. De totale afstand is 52 kilometer, maar men kan de route ook gesplitst fietsen. Het noordelijk deel is 36 km en het zuidelijk deel 30 km. 

Veelzijdig

De route is verrassend en veelzijdig: de vele hotspots onderweg tonen plekken met een bijzondere historie, gemarkeerd met kunstwerken, speciale voorzieningen voor flora en fauna, plekken om te recreëren én de mogelijkheden om te werken in een groene en duurzame omgeving. Rondje Greenport is een zeer natuurrijke route met bijzonder veel afwisseling en voert over duurzame bedrijventerreinen, de Brightlands Campus, diverse natuurgebieden waaronder het dal van de Groote Molenbeek, Parc Zaarderheiken en Crayelheide. Ook op de bedrijventerreinen fietst men over brede, vrij liggende, fietspaden. Voor een pauze met een hapje of drankje zijn er voldoende mogelijkheden bij horecagelegenheden in Grubbenvorst, Sevenum, Horst of bij de Maashof in Boekend.

Venlo, 19-7-2022

Bron: https://www.brightlands.com/brightlands-campus-greenport-venlo/nieuws/nieuwe-fietsroute-door-verrassend-en-veelzijdig-greenport

Terug