Headerafbeelding

Camerabeveiliging bedrijventerreinen

Camerabeveiliging bedrijventerreinen

“Veiligheid op een bedrijventerrein is een collectieve verantwoordelijkheid.” Aan het woord is Harold Rutten, eigenaar van Volvo Rutten over het cameraproject Veilig Venlo. Hij zou graag zien dat meer organisaties deelnemen aan Veilig Venlo. “Niet alleen om onroerend goed te beschermen, maar zeker ook om mensen die werken op de bedrijventerreinen in Venlo een veilige werkomgeving te bieden.

Eigen beveiliging goed geregeld
Een autodealership is een aantrekkelijk doelwit voor dieven. Volvo Rutten heeft de eigen beveiliging dus uitstekend georganiseerd. Bij de vestigingen van Volvo Rutten staan bijvoorbeeld overal camera’s met bewegingsmelders. Zeker sinds de installatie van hekwerk met schrikdraadbeveiliging is het aantal incidenten sterk teruggelopen. “Alleen overdag als de poort openstaat, wordt er nog wel eens een accu of auto-onderdeel gestolen”, geeft Harold aan. “Die personen staan gewoon herkenbaar op camera, maar laten zich daar blijkbaar niet door afschrikken.” Alle vestigingen van Volvo Rutten worden beveiligd door Intergarde-Fortas. “Daar ben ik heel tevreden over”, geeft Harold aan.

Aan de basis van Veilig Venlo
Harold stond jaren geleden zelf aan de basis van het project dat Veilig Venlo is gaan heten. De interesse in beveiliging is niet alleen te verklaren uit de sector waarin hij werkt: “Ik geloof sterk in solidariteit en gedeelde verantwoordelijkheid. Dat geldt zeker op het gebied van veiligheid.” Als deelnemer aan de projectgroep waarin bedrijfsleven en overheid samen nadachten over veiligheid, stond hij aan de basis van Stichting Veilig Venlo. “Het was een langdurig en zorgvuldig proces, maar het eindresultaat in de vorm van Veilig Venlo mag er wezen.”

Veilige werkomgeving
Veilig Venlo gaat in de ogen van Harold verder dan het beschermen van gebouwen en goederen. “Dat is weliswaar het begin, maar laten we ook niet vergeten dat er talloze mensen werken op de bedrijventerreinen in Venlo. Zij hebben, ook na zonsondergang, recht op een veilige omgeving. Ook daar draagt Intergarde-Fortas met de camerabewaking, kentekenregistratie, de zogenaamde ANPR-registratie en de surveillances aan bij.”

Investeren in de waarde van onroerend goed
Harold roept alle bedrijven op om deel te gaan nemen aan Veilig Venlo: “We investeren samen, maar plukken ook samen de vruchten van verhoogde veiligheid op de bedrijventerreinen. Bovendien draag je als ondernemer zo actief bij aan de waarde van je eigen onroerend goed. Een bedrijfslocatie die ligt in op keurig onderhouden en veilig bedrijventerrein is vanzelfsprekend meer waard dan een pand in een omgeving waar er veel incidenten plaatsvinden. Er zijn eigenlijk geen redenen om deelname uit te stellen.”

Contact
Wilt u meer informatie over Veilig Venlo en/of weten hoe u kunt deelnemen? Neem dan contact op met Heinz van der Linden, Manager Intergarde. Email: h.vdlinden@intergarde.nl, telefoonnummer: +31 43 631 06 31.

Veilig Venlo in actie: April
We geven u graag maandelijks een indruk van de belangrijkste meldingen of incidenten die zich voordoen en de acties die zijn ondernomen in het kader van Veilig Venlo.

De afgelopen maand zijn er meerdere onbemande vrachtwagens, met en zonder oplegger op of langs de weg gesignaleerd. Ook zijn er meerdere geparkeerde auto’s in de berm opgemerkt. 3 kenteken hits zijn doorgegeven aan de Politie.

Venlo, 13-5-2022

Bron: https://www.ondernemendvenlo.nl/camerabeveiliging-bedrijventerreinen/

Terug