Headerafbeelding

Floriade Venlo draagt stokje over aan Floriade Almere

Floriade Venlo draagt stokje over aan Floriade Almere

Een delegatie van Noord-Limburgse gemeenten, de Provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en het LIOF droegen traditiegetrouw het stokje over aan de gemeente Almere en de Provincie Flevoland.

Op Floriade 2022 in Almere wordt namens Limburg onder andere aandacht besteed aan de eitwittransitie, met specifieke focus op toepassingen in voedsel waarin Limburgse bedrijven voorop lopen.

Gedeputeerde Lia Roefs van de Provincie Limburg en burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Venray droegen op woensdag 20 april officieel het stokje over aan Almere. Dit symbolische moment werd bekrachtigd met de overhandiging van de Adam’s Goudenregen boom als geschenk aan Floriade Expo 2022.

Gedeputeerde Roefs – Provincie Limburg: “De grote maatschappelijke opgaven waarvoor we staan gelden voor ons allemaal. Het is daarom mooi om te zien dat Floriade telkens weer inspireert om groener en gezonder te leven”. 

De gemeente Venlo weet welke kansen en uitdagingen het organiseren van een Floriade met zich meebrengt. De Floriade in Venlo heeft onder andere geleid tot Brightlands Campus Greenport Venlo: een innovatieve en bloeiende campus waar bedrijfsleven, onderwijs, overheid en onderzoek elkaar ontmoeten en werken aan de land- en tuinbouw van morgen.
Sigrid Helbig – CEO Brightlands Campus Greenport Venlo: “'In tien jaar tijd is het voormalige Floriade-terrein in Venlo uitgegroeid tot een levendige community met ruim 70 bedrijven, 700 banen en 1.200 studenten. De Floriade Expo 2022 laat met het thema Growing Green Cities zien hoe groen de stad van de toekomst kan zijn met. Laat de spin-off in Almere net zo mooi worden als in Venlo!"

Op de campus in Venlo wordt onder andere uitgebreid onderzoek gedaan naar de eiwittransitie op het gebied van gezonde en veilige voeding.  Burgemeester Scholten – Gemeente Venlo: “Zorgen voor voldoende gezonde en veilige voeding met aandacht voor milieu en omgeving is een belangrijke uitdaging voor de toekomst”.

Limburg wil daarom het thema eiwittransitie samen met de Provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Zeeland in de schijnwerpers zetten gedurende Floriade Expo 2022. Een verschuiving in productie, consumptie en efficiënter gebruik van eiwitten is namelijk essentieel om de groeiende wereldbevolking in de toekomst van voldoende eiwitten te kunnen voorzien.

Bestuurder Görtz – LLTB: “In het project Verbonden Peelproeftuinen gaan we met agrariërs in onze regio aan de slag met gewassen die onder meer aan deze eiwittransitie een bijdrage leveren”. 

Venlo, 21-4-2022

Bron: https://www.brightlands.com/brightlands-campus-greenport-venlo/nieuws/floriade-venlo-draagt-stokje-over-aan-floriade-almere

Terug