Headerafbeelding

Honderd hectare zonnedak in Trade Port Noord

Honderd hectare zonnedak in Trade Port Noord

Inmiddels hebben vrijwel alle distributiecentra in Trade Port Noord een zonnedak. In cijfers wil dit zeggen dat er eind 2021 ruim 100 hectare dakoppervlak is bedekt met zonnepanelen.
De hoeveelheid energie die ze opwekken is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van bijna 25.000 huishoudens. Een kwart gebruiken de bedrijven zelf en de rest, voldoende voor 18.700 huishoudens, wordt terug geleverd aan het net.

Volgens economisch geograaf Gerlof Rienstra is het aantal bedrijventerreinen dat nu al aan de 'Parijse' energienorm van 2050 voldoet, gestegen van 14 naar 18 procent. Dat blijkt uit een inventarisatie van gebruiksgegevens van 3.126 bedrijventerreinen in Nederland. Samen met Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland voerde hij ‘Paris Proof Ranking’ uit. De toename is vooral toe te schrijven aan duurzame opwek op bedrijventerreinen zelf en de conversie van gas naar elektra.
Trade Port Noord bespaarde in één jaar meer dan 30 procent energie, waardoor het energieverbruik decimeerde en het terrein niet meer tot de grootverbruikers behoort die tegelijk aan de Paris Proof-norm voldoen."

Venlo, 30-11-2021

Bron: https://greenportvenlo.nl/nieuws/honderd-hectare-zonnedak-in-trade-port-noord

Terug