Headerafbeelding

GGD Limburg-Noord vaccineert nieuwe arbeidsmigranten in Stadskantoor Venlo

GGD Limburg-Noord vaccineert nieuwe arbeidsmigranten in Stadskantoor Venlo

GGD Limburg-Noord is gestart met een gerichte vaccinatiecampagne voor nieuwe arbeidsmigranten die in de regio arriveren. Bij aanvraag van hun Burgerservicenummer krijgen de nieuwe migranten op het Stadskantoor in Venlo op donderdag 9 december en 16 december de gelegenheid zich te laten vaccineren tegen corona. Daarmee wordt voor hen de drempel verlaagd voor het verkrijgen van een vaccinatie. Ook medewerkers van Gemeente Venlo en bezoekers van het Stadskantoor kunnen als ze dat willen een eerste of tweede coronavaccinatie ontvangen op deze dagen, tussen 10.00 en 18.00 uur. Of bij twijfel hun vragen laten beantwoorden door een arts die ook aanwezig is. Het is overigens niet mogelijk dan een boosterprik te krijgen.

De campagne is georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Venlo en OTTO Work Force, een grote uitzendorganisatie in Noord-Limburg. Met dit initiatief willen de partners een positieve bijdrage leveren aan de regionale en nationale vaccinatiegraad. Vaccinatiecoördinator Maarten Peeters van GGD Limburg-Noord licht toe: "De vaccinatiegraad ligt in Oost-Europa, waar de meeste arbeidsmigranten vandaan komen, lager dan in ons land. Om deze groep beter te kunnen beschermen tegen corona, wordt hun deze laagdrempelige vaccinatiemogelijkheid vlak na aankomst in onze regio aangeboden. Ze krijgen daarbij ondersteuning en uitleg in hun eigen moedertaal. Voorlopig wordt er op een aantal donderdagen door GGD-medewerkers geprikt in het Venlose Stadskantoor. De meeste bezoekers reageren positief op dit initiatief." 

Afhankelijk van de belangstelling wordt bekeken of deze proef een vervolg zal krijgen. Eerder dit jaar heeft de GGD in een mobiel vaccinatiecentrum meer dan 4.000 arbeidsmigranten van een coronavaccinatie voorzien.

Venlo, 9-12-21

Bron: https://www.venloonline.nl/nieuws/2021-12-09/ggd-limburg-noord-vaccineert-nieuwe-arbeidsmigranten-in-stadskantoor-venlo

Terug