Venlo, 20-10-2021
De dag startte met vijf minicolleges waarin experts de deelnemers in 30 minuten bijpraatten over revolutionaire onderwerpen op het gebied van food. Theo Verleun van Insect Valley Europe vertelde meer over inzet van insecten als bijvoorbeeld vleesvervanger. Daarna was het woord aan Jella Theeuwen van startup InnerBudies. Zij leerde de deelnemers dat maar liefst twee kilo van ons lichaamsgewicht bestaat uit het microbioom. Met de nieuwste technieken is het mogelijk om die miljarden bacteriën in kaart te brengen en deze informatie te gebruiken om ons lichaam gezonder te maken.
Dominique van Gruisen is hij oprichter van Innexo BV, een researchorganisatie gespecialiseerd in praktijkgericht onderzoek naar de productie van onder andere medicinale cannabis. Hij vertelde meer over de verschillende soorten cannabis en zoemde in op medicinale cannabis: de effecten, inhoudsstoffen en doelen van deze cannabis blijken toch echt anders te zijn dan de reguliere cannabis die je bij de coffeeshop om de hoek kan vinden.
Roy Lenders, eigenaar van Genzai, legde de deelnemers aan zijn minicollege haarfijn uit dat Artificial Intelligence een containerbegrip en dat er vele varianten zijn in de techniek en toepassing ervan. Aan de hand van twee concrete cases nam hij de deelnemers mee in de wereld van AI. Sophie Tullemans van het Test, Taste en Concept Center sloot de carrousel af met een interactieve presentatie waarbij de deelnemers zelf verschillende experimenten ondergingen om te zien wat voor taster ze zijn.