Headerafbeelding

GEODIS bouwt duurzame logistieke campus in Greenport Venlo

GEODIS bouwt duurzame logistieke campus in Greenport Venlo

GEODIS bouwt duurzame logistieke campus in Greenport Venlo 

Geodis kocht 21,5 hectare grond op bedrijventerrein Trade Port Noord in Greenport Venlo en bouwt hier met 130.000 m2 één van de meest duurzame logistieke faciliteiten van Nederland. Het bedrijf bedient hier straks met name klanten uit de sectoren life science, industrie en e-commerce.

Werkgelegenheid
Geodis is al meer dan 25 jaar actief in Venlo en biedt momenteel al werk aan 225 werknemers met een vast contract. Daarnaast werkt het met een flexibele schil van ongeveer 300 uitzendkrachten.  Het grootste deel van de werknemers woont binnen een straal van max. 15 km rond Venlo. Naar verwachting werken in het nieuwe gebouw straks 300-400 mensen.

Keuze voor logistieke hotspot
"Trade Port Noord heeft uitstekende verbindingen met de Europese multimodale infrastructuur via weg, rivier, spoor, oceaan en lucht. Dit maakt het de ideale locatie voor GEODIS om vrachtstromen voor internationale klanten te exploiteren en hun magazijn- en logistieke behoeften te beheren met behulp van ons Europese distributienetwerk - en tegelijkertijd onze corridor Benelux-Duitsland-Polen uit te breiden", zegt Marie-Christine Lombard, CEO van GEODIS. 

Aandacht voor werknemer en duurzaamheid
De bouw van de nieuwe campus start in 2022. GEODIS zet zich voortdurend in om het milieu te beschermen en het welzijn van de medewerkers te waarborgen. Daarom wordt deze nieuwe logistieke site ontworpen volgens normen van de certificering BREEAM "Outstanding" en een WELL Silver certificering. BREEAM is een wereldwijd bekende duurzaamheidsbeoordelingsmethode voor gebouwen; WELL is een internationale standaard voor het creëren van ruimtes die de menselijke gezondheid en het welzijn verbeteren.

"De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers zijn altijd onze eerste prioriteit geweest - al vóór de COVID 19-pandemie, en nog steeds", zegt Marie-Christine Lombard. "In dezelfde geest wordt de GEODIS logistieke campus in Venlo een van de weinige logistieke gebouwen ter wereld met een WELL-certificering." 

“Geodis is, gezien haar ambities op het gebied van duurzaamheid en de aandacht voor het welzijn van de medewerker, als bedrijf zeer welkom op Trade Port Noord. Deze ambities sluiten aan bij de doelen die we ons ook als Ontwikkelbedrijf hebben gesteld bij de duurzame ontwikkeling van onze bedrijventerreinen", aldus Ruud van Heugten, directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. 

Om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan de normen voor de gewenste certificeringen, heeft GEODIS  vastgoeddiensten- en investeringsmaatschappij CBRE betrokken bij het adviseren over de grondaankoop en projectmanagement.

Venlo, 20-8-2021

Bron: https://greenportvenlo.nl/nieuws/geodis-bouwt-duurzame-logistieke-campus-in-greenport-venlo

Terug