Headerafbeelding

1.400 nieuwe studenten uit ruim vijftig landen

1.400 nieuwe studenten uit ruim vijftig landen

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en in Venlo betekent dit dat er meer dan 1.400 nieuwe leerlingen uit ruim vijftig landen beginnen aan een opleiding aan één van de hogeronderwijsinstellingen.

Verreweg het grootste deel gaat naar Fontys, zo'n 1.100 leerlingen. De HAS verwelkomt 150 starters en de Universiteit Maastricht 175. De meeste leerlingen komen uit Nederland of Duitsland, maar ook uit verder weg gelegen landen reizen veel leerlingen af naar Venlo om een nieuwe opleiding te gaan volgen. 

'Onwerkelijk'

Een greep uit de landen: Bolivia, Ethiopië, Zuid-Afrika, Oman, Taiwan en Rusland. In een persbericht zegt onderwijswethouder Erwin Boom: ‘Het is haast onwerkelijk dat vanuit zoveel landen jonge mensen naar onze stad komen om te studeren. Dat zegt echter wel iets over het niveau en het aanbod van het onderwijs hier, maar ook iets over de plek: centraal in Europa, wereldfaam op het gebied van agro, food en logistiek, én kwaliteit van leven. Dit is een hele goede ontwikkeling voor Venlo en de regio.’

Introductie

Deze week maken nieuwe leerlingen kennis met hun opleiding en de stad Venlo. Het nieuwe schooljaar begint op maandag 30 augustus. De gezamenlijke Venlo Introduction Day op woensdag 25 augustus is dit jaar vanwege de coronamaatregelen omgevormd tot een sportdag.

Venlo, 23-8-2021

Bron:https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/1400-nieuwe-studenten-uit-ruim-50-landen

Terug