Headerafbeelding

MOUT in voormalig museumpand Van Bommel Van Dam

MOUT in voormalig museumpand Van Bommel Van Dam

Het heeft even geduurd maar de transformatie van het voormalig museum Van Bommel Van Dam naar een foodhall/ brouwerij/ Grand café gaat nu eindelijk van start. Op 15 juli heeft wethouder Peeters de sleutel van het pand overhandigd aan de nieuwe eigenaar MOUT Venlo.

Het werk gaat van start met de sloop van de woning, het depot en het middelste gedeelte van het voormalig museum. In het middelste gedeelte zal een indrukwekkende kas geplaatst worden. In deze kas zal o.a. de bar komen. Het linker gedeelte wordt een foodhall met acht keukens. In de rechtervleugel komt een bierbrouwerij.

De initiatiefnemers hebben al een dergelijk concept in Hilversum, ook genaamd MOUT. Het horecaconcept is laagdrempelig en biedt voor elk wat wils. De keukens zullen allemaal totaal verschillend zijn. Ze worden ingevuld door ondernemers met passie voor hun producten. De kwaliteit is daarom hoog. De initiatiefnemers mikken met hun concept MOUT op de zakelijke markt, maar ook op een uitje met het gezin met een bezoek aan de brouwerij in het pand, danwel een ontbijt, lunch, borrel of diner voor vrienden en/of familie. Tevens is er een aparte ruimte voor iedere gelegenheid. Deze grenst aan de brouwerij.

MOUT Venlo verwacht medio januari 2022 de deuren te openen en de gasten te verwelkomen.

Venlo, 21-7-2021

Broon: https://www.venloonline.nl/nieuws/2021-07-21/mout-in-voormalig-museumpand-van-bommel-van-dam

Terug