Headerafbeelding

Zomerparkfeest als testlocatie

Zomerparkfeest als testlocatie

Zomerparkfeest is dit jaar voor het eerst living lab. Samen met Ondernemend Venlo, LIOF, de coöperatieve Rabobank en Zomerparkfeest slaat Innofest de handen ineen voor ondernemers die met innovatieve en duurzame oplossingen werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen. De testende ondernemers zijn: Flui.Go Kit, Kouwe Soepen, Bitez en ECO Wheat. 

Waarom testen? Negen op de tien innovaties falen, omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld en energie. Daarom helpt Innofest door heel Nederland startups met het vormgeven van een succesvolle test en koppelt ze aan living labs: testlocaties die zo dicht mogelijk bij de realiteit komen. Bijvoorbeeld festivals! Met als doel om zo hun kans op succes te vergroten.

Hieronder een korte uitleg per ondernemer.
Flui.Go Kit: (https://www.fluigoscience.com/)
Een wetenschappelijk speelgoedpakket met als doel de doeltreffendheid van STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) op lagere en middelbare scholen te verbeteren.

Kouwe Soepen: (https://www.vankneus.com/)
Kouwe Soepen maakt van reststromen groente en fruit drie smaken Kouwe Soepen. Ze creëren daarmee een toekomst voor kneusjes die toch nog tot lekkere producten worden omgezet.

Bitez – Biltong Flavoured: (https://bitezfoods.com)
Een lekker en gezond alternatief voor conventionele aardappelchips. Bitez bestaat uit duurzaam en lokaal gekweekte champignon-reststromen die vanwege hun vreemde vormen normaal niet als voedsel worden gebruikt.

ECO Wheat – Cutlery (https://www.wheat-collection.com)
ECO Wheat ontwikkelt producten uit tarwestro pulp. Tarwestro producten breken volledig af en dragen bij aan CO2 reductie. Hiermee zorgen ze voor plastic reductie én het upcyclen van agrarisch restafval.

Venlo, 12-7-2021

Bron: https://www.ondernemendvenlo.nl/zomerparkfeest-als-testlocatie/

Terug