Headerafbeelding

Bedrijventerreinen Venlo scoren hoog op veiligheid

Bedrijventerreinen Venlo scoren hoog op veiligheid

Ondernemend Venlo is al vanaf 2011 in het bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Het KVO-B wordt verstrekt aan bedrijventerreinen die een goed plan van aanpak kunnen overleggen om actief bezig te zijn met het optimaliseren van alle zaken rondom ‘schoon, heel en veilig’ en de uitvoering van de maatregelen goed hebben geborgd.

Dankzij de goede samenwerking tussen Ondernemend Venlo, Gemeente Venlo, politie, brandweer en Rabobank Noord-Limburg is Venlo hierin bijzonder succesvol.

Resultaatparticipatie
Onderdeel van de samenwerking is een overeenkomst tussen Rabobank Noord-Limburg (Interpolis) en Ondernemend Venlo. Hierdoor kunnen alle ondernemers op Venlose bedrijventerreinen profiteren van premiekortingen op verzekeringen. Daarnaast wordt er aan Ondernemend Venlo een resultaatparticipatie uitgekeerd. Afgelopen donderdag hebben Ron van Helden en Luc Seetsen (Risicospecialisten Verzekeren Rabobank) en Rob van den Heuvel (Accountmanager Bedrijven Interpolis) de resultaatsparticipatie Collectief Beveiligde Bedrijven Terreinen ter hoogte van EUR 12.438,74 uitgereikt aan Lidy Rutten (Parkmanager Ondernemend Venlo) en Bas Holla (Voorzitter Parkmanagement Ondernemend Venlo). Mede door de collectieve beveiliging zoals bijvoorbeeld actieve camerabewaking zijn er minder schadeclaims te noteren en mogen de deelnemende bedrijventerreinen van Ondernemend Venlo zich tot de meest veilige van Limburg rekenen.

Enquête
Iedere drie jaar moet het keurmerk Veilige bedrijven terreinen (KVO-B) gehercertificeerd worden. Om die hercertificering te kunnen behalen is een belangrijk onderdeel dat er een goede analyse gemaakt kan worden van de afgelopen 3 jaren. Deze week ontvangen daarom alle ondernemers op Venlose bedrijventerreinen een enquête om de analyse te kunnen doen. Lidy Rutten doet hierbij een oproep aan de ondernemers: “Graag willen wij u vragen om massaal de enquête in te vullen, zodat er voldoende respons is om de hercertificering weer te kunnen behalen en wij de komende jaren de bedrijventerreinen nog veiliger kunnen maken”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lidy Rutten, Parkmanager van Ondernemend Venlo, via email info@parkmanagementvenlo.nl of telefonisch via het secretariaat van Ondernemend Venlo 077 396 96 50.

Venlo, 5-7-2021

Bron: https://www.ondernemendvenlo.nl/bedrijventerreinen-venlo-scoren-hoog-op-veiligheid/

Terug