Headerafbeelding

Henk Vossen lid en ridder in de orde van Oranje Nassau.

Henk Vossen lid en ridder in de orde van Oranje Nassau.

Het komt in Nederland niet vaak voor dat iemand twee keer onderscheiden wordt. Ondernemer en rallycoureur Henk Vossen viel deze bijzondere eer wel ten beurt. Nadat de oprichter van de Helichem Groep in 2010 reeds voor zijn vele lokale verdiensten binnen de Tegelse gemeenschap benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, ontving hij Koningsdag 2021 de versierselen die horen bij de benoeming tot Ridder. Deze benoeming kreeg de Tegelenaar vanwege zijn verdiensten op provinciaal, landelijk en internationaal niveau.

Zo is hij sinds 1998 actief voor de International Soap and Detergent Association (A.I.S.E.) als vertegenwoordiger in het algemeen bestuur en lid van verschillende werkgroepen binnen deze Europese brancheorganisatie. Daarnaast is hij mede-oprichter van de stuurgroep die de belangen van het MKB richting de Europese politiek behartigt.

Autosport
Vanaf 1996 is Henk Vossen actief binnen de Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ). Na het bekleden van een aantal bestuursfuncties binnen verschillende secties van deze brancheorganisatie en het oprichten en voorzitterschap van de sectie voor MKB-producenten, trad hij in 2005 toe tot het algemeen bestuur van de NVZ.

Sinds 1968 zet Henk Vossen zich onafgebroken in voor de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF). Als zowel rallycoureur als sponsor én door het bekleden van diverse bestuurlijke functies. Met zijn deelname aan meer dan 500 nationale- en internationale rally’s in de afgelopen 53 jaar is hij een boegbeeld en inspiratiebron voor deze sport in Nederland. Binnen de autosport federatie werd Henk Vossen hiervoor, als enige in Nederland, beloond met de Gouden KNAF-licentie.

Limburgs Schutterij Museum
Tijdens zijn ruim 20 jaar voorzitterschap van het Limburgs Schutterij Museum was Henk Vossen van 1996 tot en met 2017 bestuurslid van de Oud Limburgse Schutterij Federatie. In deze periode lukte het om exact 10 jaar na de fatale brand van het Limburgs Schutterij Museum in april 2008 een compleet nieuw museum te realiseren in de Sint Rochuskerk te Steyl. Tegenwoordig is hij erevoorzitter van het Limburgs Schutterij Museum. Ook werd hij begin vorig jaar door de Provincie Limburg benoemd tot Ere-Ambassadeur Cultuur Limburg.

Verder feliciteren wij ook alle andere gedecoreerden in Venlo. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten. Ook onze vereniging draait vooral op vrijwilligers. Onze bestuursleden verrichten hun werk om niet.

Venlo, 29-4-2021

Bronhttps://www.ondernemendvenlo.nl/henk-vossen-lid-en-ridder-in-de-orde-van-oranje-nassau/

Terug