Headerafbeelding

Brightlabs breidt uit naar Brightworks

Brightlabs breidt uit naar Brightworks

Brightlabs is de tweede bewoner van Brightworks, het nieuwe campusgebouw van Brightlands Campus Greenport Venlo. Directeur Bart Kuijpers ontving op donderdag 25 maart de sleutel van de nieuwe werkruimte. Brightlabs voert laboratoriumonderzoeken uit en is sinds 2016 gevestigd in Villa Flora op Brightlands Campus Greenport Venlo.

High-end lab

Brightlabs is een high-end laboratorium en zoekt naar gaten in de markt. Zo is de medicinale cannabismarkt zich sterk aan het ontwikkelen en focust Brightlabs zich ook op de innovatieve chemische analyses van bodem- en watermonsters. Door dingen anders te doen dan gevestigde laboratoria neemt de belangstelling voor het lab enorm toe. Vorig jaar is gestart met de COVID-analyse: een afname van speeksel wordt aangeboden en kan thuis uitgevoerd worden. Deze test is goedgekeurd door het RIVM en voldoet daarmee aan de eisen zoals gesteld door de GGD en het RIVM.

Uitbreiding

Het jonge laboratorium is al vijf jaar gevestigd op Brightlands Campus Greenport Venlo maar breidt nu uit naar het nieuwe campusgebouw Brightworks. Bart Kuijpers: “We zijn ruim vijf jaar geleden gestart met een klein clubje mensen dat inmiddels is uitgebreid tot tweeëntwintig, exclusief de stagiaires. We hadden simpelweg meer vierkante meters nodig voor onze mensen en activiteiten. We voelen ons als bedrijf goed thuis op de campus.”

Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, is blij met de uitbreiding van Brightlabs. “Brightlabs is al jarenlang actief op de campus en is in de loop der jaren enorm gegroeid. De uitbreiding naar Brightworks laat zien dat binnen de campus voldoende mogelijkheden zijn om door te groeien."

 

Nieuwbouw

De ontwikkelingen gaan snel op de campus en de uitbreiding is nodig nu de bestaande gebouwen Villa Flora en Innovatoren door de snelle groei nagenoeg vol zijn. Naast de bouw van Brightworks is in 2020 ook gestart met de bouw van Brighthouse, met kantoor- en laboratoriumruimtes. De oplevering van dit gebouw staat gepland voor medio 2021.

Ruud van Heugten, directeur Campus Vastgoed Greenport Venlo: “Vanwege de snelle groei van Brightlands kunnen we met Brightworks, net als in campusgebouw Villa Flora, werkruimtes in verschillende modules bieden. Zowel starters als bedrijven die groeien en meer ruimte nodig hebben, vinden hier een geschikte plek.” 

Venlo, 30-03-2021

Bron: https://www.brightlands.com/brightlands-campus-greenport-venlo/nieuws/brightlabs-breidt-uit-naar-brightworks

Terug