Headerafbeelding

R&D ECOR naar groter pand

R&D ECOR naar groter pand

ECOR verplaatst zijn R&D-afdeling binnen Venlo naar een groter pand

 

ECOR heeft recent zijn Nederlands research & development center verplaatst van Noorderpoort 30 naar een groter pand aan de Laurens Janszoon Costerstraat, eveneens op bedrijventerrein Noorderpoort.

 

ECOR ontwikkelt en produceert milieuvriendelijke composietpanelen die worden gemaakt door cellulose vezels bij hoge temperatuur samen te persen. De cellulose vezels die voor de productie worden gebruikt, worden gewonnen uit gerecycled golfkarton, krantenpapier, ander papierafval, resthout uit bossen, agrarisch en zelfs slachtafval.

 

ECOR produceert zijn Niaga® Ecor® Panels (NEP) als uni- of multiplex panelen van verschillende diktes en met verschillende profileringen. De panelen zijn leverbaar in een groot aantal kleuren en desgewenst behandeld om ze bijvoorbeeld brand- of vochtwerende of bepaalde akoestische eigenschappen te geven. De Niaga® Ecor® Panels zijn een alternatief voor MDF of spaanplaat en het materiaal kan voor duizenden milieuvriendelijke, niet-giftige, schone en gezonde, recyclebare producten worden gebruikt.

 

“De gemeente Venlo is trots op de vestiging van ECOR op een nieuwe locatie, waar ze niet alleen hun R&D, maar binnenkort ook de productie van duurzame panelen gaan opstarten”, aldus Ellen Berkvens, adviseur economie van de gemeente Venlo. “De vestiging van ECOR aan de Laurens Janszoon Costerstraat is opnieuw een mooie stap voor de circulaire innovatie in Venlo.”

 

Terug