Headerafbeelding

innovatieworkshop Healthy Building Network

innovatieworkshop Healthy Building Network

Woensdag 12 juni innovatieworkshop Healthy Building Network

 

Het Healthy Building Network (HBN) is een Nederlands-Duits Interreg-project waar de gemeente leadpartner van is. Doel is een soort grensoverschrijdend ecosysteem te creëren, waarbinnen gezond bouwen optimaal tot zijn recht komt. Gezonde gebouwen kunnen namelijk veel voordelen opleveren. Zo gaat het prestatie- en leerniveau omhoog, het ziekteverzuim naar beneden en mensen voelen zich beter. HBN wil het bedrijfsleven in de regio meenemen in de innovaties.

 

In samenwerking met onder andere TNO en de Universiteit Maastricht zijn in de afgelopen verschillende onderzoeksprojecten opgestart, onder andere om de financiële meerwaarde van gezonde en van circulaire gebouwen te onderzoeken. Alle tot nu toe opgedane kennis op dit gebied wordt binnenkort gepresenteerd tijdens een innovatieworkshop. Onderwerpen die dan aan bod komen:

 

  • Universiteit Maastricht presenteert inzichten in onderzoek naar de productiviteit in gezonde gebouwen.
  • TNO en C2C ExpoLAB presenteren hun opgedane kennis en tools met betrekking tot het berekenen van de restwaarde van producten.
  • Hevo en C2C ExpoLAB presenteren een gemaakte tool, waarmee de business case voor financieel gezonde gebouwen kan worden doorgerekend.

 

De innovatieworkshop wordt gehouden op woensdag 12 juni van 09.30-14.00 uur in Van der Valk Hotel Venlo. Meer informatie en aanmelden kan via de link: https://healthybuildingnetwork.com/innovatieworkshop-12-juni-expolab/

 

Voor meer informatie:

 

Eva Starmans MSc.

Adviseur bebouwde omgeving & Cradle to Cradle® consultant

C2C ExpoLAB

 

eva@c2cexpolab.eu

+31 (0)77 396 80 07

Terug