Headerafbeelding

Afval, milieu & parkeren

Heel veel van wat u als ondernemer moet weten over afval en milieu is te vinden op de website van de gemeente Venlo.

Afval

Voor veel kleine (kantoor)bedrijven volstaan de regels die zijn vastgelegd in de afvalwijzer. Voor ondernemers in de binnenstad of op de bedrijventerreinen zijn aparte regels van toepassing. Zo wordt papier en karton in de binnenstad wekelijks opgehaald.

Op de afvalkalender is te zien wanneer, waar, welk afval wordt opgehaald.

Bekijk de afvalkalender van de gemeente Venlo.

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun bedrijfsafval. Ze moeten daarvoor zelf contact opnemen met een afvalinzamelaar.

Milieu

In sommige gevallen moeten bedrijven een milieumelding doen via de website van Activiteitenbesluit Internet Module

Meer informatie over milieu is te vinden op de landelijke sites

Gebruik van de openbare ruimte

Ondernemers die werkzaamheden willen verrichten en in de openbare ruimte bijvoorbeeld een container, mobiel toilet (Dixi), schaftkeet of steiger willen plaatsen, hebben in de hele gemeente een ontheffing nodig. Dat geldt ook als de weg, fietspad en/of stoep helemaal of gedeeltelijk worden gebruikt en als hekken rondom een bouwplaats worden geplaatst.

Een ontheffing aanvragen

Parkeren

Als een bedrijf is gevestigd in een blauwe zone, in een gebied waar betaald parkeren geldt of in het gesloten gedeelte van het centrum kan een parkeervergunning voor de ondernemer en voor zijn medewerkers worden aangevraagd. Aan een parkeervergunning zijn kosten verbonden.

Bekijk de mogelijkheden voor een parkeervergunning

Is een bedrijf gevestigd binnen het gebied betaald parkeren, het gesloten gebied of in een blauwe zone, dan kunnen bezoekers gebruik maken van de bezoekers-parkeerregeling. Op basis van het kenteken krijgt een bezoeker dan rechten om te parkeren.

Bekijk de mogelijkheden voor bezoekers.

Bezoekers en klanten kunnen natuurlijk ook altijd gebruik maken van de diverse parkeerterreinen of parkeergarages in de stad. Om het gesloten gedeelte van het centrum in te rijden, kan onder bepaalde omstandigheden een jaarontheffing worden aangevraagd. Aan een ontheffing zijn kosten verbonden.

(Weg)werkzaamheden en bereikbaarheid

Bekijk het actueel overzicht van (weg)werkzaamheden en bereikbaarheid in Venlo.

Op die pagina staat een doorverwijzing naar de databank wegverkeersgegevens, waarin op straatniveau actuele informatie wordt gegeven over wegafsluitingen bij werkzaamheden en evenementen.