Headerafbeelding

Een onderneming starten

Een ondernemende stad. Een stad voor ondernemers

Venlo is een ondernemende stad. Een stad voor ondernemers. Aanpakken en hard werken horen bij de Venlose stijl van ondernemen, net als inventiviteit en creativiteit. Het boterkleursel van Van der Grinten is daar een voorbeeld van. Boterkleursel werd kopiëren en printen en Van der Grinten werd Océ en is nu Canon, onderdeel van een wereldconcern.

Enkele van de Nederlandse economische speerpunten zijn ook Venlose speerpunten. Venlo is een belangrijke logistieke hotspot, als schakel tussen Rotterdam, Antwerpen en Schiphol en het Europese achterland. Venlo en omgeving is het tweede tuinbouwgebied van Nederland. En Venlo heeft belangrijke hightech en maakindustrie binnen zijn grenzen. Daarnaast zijn ook retail en horeca belangrijk in Venlo, niet in de laatste plaats door de vele Duitse kooptoeristen die de stad jaarlijks bezoeken.

Spreekt de Venlose ondernemersgeest u aan?

Wanneer u in Venlo een bedrijf wilt vestigen of beginnen, wilt u vanzelfsprekend een goede start maken. De gemeente Venlo helpt u daar graag bij.

Ondernemersloket

Voor lokale informatie, voor vragen speciaal voor of over de gemeente Venlo, kunt u contact opnemen met het Ondernemersloket van de gemeente Venlo:

E-mail: ondernemersloket@venlo.nl
Telefoon: 14 077

Het ondernemersloket is bereikbaar tijdens de normale openingstijden van het Stadskantoor.

Andere (landelijke) organisaties en instellingen die u als (startende) ondernemer kunnen helpen: